Banden profiel controleren

Banden profiel controleren

Voldoen uw  banden nog aan de wettelijk eisen?

Banden zijn de eerste schakel tussen de auto en de weg en hebben zodoende grote invloed op de veiligheid. Stel ook uw veiligheid voorop en en controleer de profieldiepte van uw banden regelmatig.
Controleer of uw zomerbanden nog voldoende profiel hebben. Met behulp van de Tread Wear Indicator (TWI), ook wel de bandenslijtage-indicator, kunt u tegenwoordig ook gemakkelijk zelf de profieldiepte van de banden checken. De indicator is een blokje rubber van precies 1.6 mm dat in de hoofdgroeven van de banden is gemonteerd. Begint dit blokje te slijten, dan voldoen uw banden niet meer aan de wettelijke norm en bent u in principe in overtreding. U riskeert dan een boete van 300 euro.

De temperatuur komt weer boven de 10 graden. De winterbanden kunnen worden opgeborgen en de zomerbanden gemonteerd. Zijn uw banden versleten of moeten ze op dezelfde velgen worden gemonteerd? Wij leveren ook uw nieuwe banden tegen zeer scherpe prijzen. Banden wisselen en monteren in eigen werkplaats, inclusief balanceren. Informeer gerust.

Rij veilig en laat goede banden monteren!!

Adres:

Reinert 11A
6351 HK Bocholtz

Contactgegevens:

T: +31 (0)455441440
M: +31 (0)653380832
W: www.automaertzdorf.nl
E: info@automaertzdorf.nl